Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Wester lämnar Heds IF

Heds tränare Kenneth Wester har länge klagat på dålig uppslutning på lagets träningar och matcher och har sagt att han tänker sluta om inget händer. Nu gör han slag i saken. Och tar förmodligen ett mellanår.

Att Kenneth Wester nu säger adjö till Heds IF är ett ömsesidigt beslut från både spelarna och Wester själv. Spelarna har tillsammans med styrelsen haft ett möte där de har diskuterat framtiden. Där framgick det också att de ville ha en ny röst i omklädningsrummet.

– Det är lugnt. Jag hade hela tiden sagt att jag inte kommer fortsätta om det inte är någon ordning. Men jag tror att de får svårt att få tag på någon ny tränare och att få ihop ett lag över huvud taget, säger Wester.

Hed hade på pappret över 30 spelare inför säsongen, men på planen var verkligheten en annan. Ofta hade Hed otroligt svårt att få ihop ett slagkraftigt lag. Wester tror sig ha förklaringen till manfallet.

– Dagens ungdomar har väl inte samma lojalitet. Det är mer egotrippning och man gör det man känner för utan något eget ansvar. Så tror jag att det är.

Kommer du att fortsätta med fotbollen på något sätt nästa säsong?– Jag vet inte. Jag tänker inte ragga jobb. Men är det någon som vill ha hjälp så tar jag ställning till det då.

Kan det bli ett mellanår?– Ja, det gör inget om det blir det. Det är kul med fotboll, absolut, men jag har för mycket vinnarskalle för att lalla omkring.