Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knappast demokrati

Socialdemokraterna har diskuterat om att bygga en stor lekpark i Norberg, och den skulle byggas nere utmed ån! Ån kan vara vild och forsande vid snösmältningen och vid större regnperioder.

Kommunen gick inte ut i media och frågade småbarnsföräldrar vad de ansåg om ån som lekpark. Visserligen hade det lagts ut någonting i några affärer, men det var det många som inte visste någonting om.

Vid nästa möte i kommunfullmäktige klubbades beslutet igenom, att lekparken skulle byggas nere vid ån.

Nu var det ett par initiativrika kvinnor som tog saken i egna händer. De gick ut med listor och bad dem som inte ville ha lekparken nere vid ån att skriva på. De fick ihop över 1 140 namn och dessa lämnades in till kommunfullmäktige.

Men de fick nej, detta kunde inte godtas. Kommunen skulle i stället ordna en omröstning.

Röstningen resulterade i att av 1 596 röstande så gick 1 259 röster till Stockrosen, som ligger lite norr om Norbergs centrum. 337 röstande kunde tänka sig Tingshusparken eller ån.

När röstningen var klar säger kommunalrådet: Det har varit en kraftfull röstning, men vi kommer inte att titta närmare på resultatet av omröstningen. Varför skulle vi då rösta?

Kommuninvånarnas åsikter körs bara över. De har ingen talan, fast det är deras barn det gäller.

Är detta demokrati?

Det är valår nästa år!

Karin Fjellman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel