Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knarkköp ledde till dom

En man i 20-årsåldern slog sönder rutor på Per-Olsskolan, köpte nästan ett halvt kilo cannabis och smugglade in narkotikaklassade preparat till Sverige.

Fagersta. Mannen, som tidigare bott i Fagersta, har dömts vid Västmanlands tingsrätt för flera brott. Det är en villkorlig dom med 160 timmars samhällstjänst.

Mannen har erkänt skadegörelse på Per-Olsskolan. Det var en höstnatt 2012 som han förstörde fönster till ett värde av drygt 4 600 kronor.

Han har också erkänt innehav av cannabis. Han och, enligt honom själv, en annan person åkte till Avesta en dag under hösten 2012 för att köpa narkotika. Den dömde köpte 484 gram cannabis för 4 000 kronor.

Dessutom har mannen erkänt att han köpt flera narkotikaklassade preparat en höstdag 2012 i Malmö. Mannen finns flera gånger tidigare i belastningsregistret och avtjänade under tiden då brotten begicks ett villkorligt straff för stöld och snatteri.