Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kolsvaspöket i form mot Södra

Förbannelsen fortsätter. Fagersta Södra har inte vunnit borta mot Kolsva på många år. Och inte heller den här gången blev det annorlunda. Tvärtom, Södra föll med hela 5–0.

Direkt efter vinsten hemma mot Hallstahammar i onsdags började Martin Metsomäki prata om den kommande matchen mot Kolsva.

– Det är ett spöke, helt klart, sa han då.

Så rätt han hade. Fagersta Södra har inte vunnit borta mot Kolsva på många år nu, i stället har de ofta förlorat med stora siffror.

Den här gången var inget undantag. Södra föll med hela 5–0. Och Kolsvaspöket lever vidare.

– Jag vill inte tro på det, men statistiken är skrämmande. Det finns lag som verkar passa varandra i den här serien, och vi passar Kolsva bra på deras hemmaplan, säger Södras tränare Khoa Mai.

Det märkliga i matchen var också att Södra faktiskt inte spelade dåligt. Tvärtom, laget radade upp kvalificerade målchanser och hade bud på flera mål. Men bollen ville inte in.

– Vi hade skott på mål, utanför mål, vi sköt i stolpen och i ribban. Det var väldigt bra chanser. Men vi kunde inte förvalta dem, säger Mai.

Efter den första halvleken stod det bara 1–0 till Kolsva och då kände Södra att de absolut var med i matchen och kanske kunde åka hem med minst en poäng. Men i stället gjorde Kolsva 2–0 på en omställning i den andra halvleken och när sedan 3–0 kom en stund senare gick luften ur Södra.

– Ja, speciellt när de gjorde 3–0. Det sjuka är att bortsett från de första femton minuterna i matchen gjorde vi en strålande match. Det känns fånigt att säga det när vi förlorade med 5–0, men spelarna gjorde heroiska insatser, säger Mai.

Efter Kolsvas 3–0-mål satsade Mai på ett sista kort och gick ner på en trebackslinje. Men trots det, och trots att Södra skapade flera chanser, kom aldrig reduceringen. I stället sprang Kolsva in 4–0 och 5–0 i slutet av matchen.

– Spelarna gjorde en bra insats ändå. Jag tycker synd om killarna, de spelade en jättefin fotboll. Sådana här matcher kan man se i elitfotbollen också, men då blir de inte 5–0.

Fagersta Södra har fyra matcher kvar den här säsongen, och om man vill nå målet att sluta bland de fem främsta lagen i tabellen är vinster framöver ett måste.

– Det känns positivt jämfört med våren. Vi har goda chanser mot Irsta, Medåker och Oden, säger Mai.