Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kom i form under resan

Efterfrågan på träningsresor ökar. Nu vill charterbolagen hjälpa
dig att komma i form med fler resor till särskilda
sportanläggningar.

Det är många som ger samma löfte kring nyår: I år ska jag komma igång med träningen. Och charterbolagen vet att utnyttja vårt dåliga samvete. Nu satsar både Apollo och Fritidsresor på fler resor till träningsanläggningar.

Efterfrågan på resor till Apollos anläggning Playitas på Kanarieöarna har under hösten ökat med 51 procent jämfört med samma period förra året. Det gör också att Apollo sätter in 4 400 extra platser till Fuerteventura nästa år.

-  Vi har sedan flera år ett samarbete med svenska triathlonförbundet och en rad andra samarbeten som ligger helt rätt i tiden då svenskarna tränar allt mer. Fler specialveckor då fokus på olika typer av träning genomförs den kommande vintern, säger Kajsa Moström, informationschef på företaget.

Fritidsresor startar sportanläggning

Även Fritidsresor ger sig nu på träningsresor till särskilda anläggningar. Under 2013 lanserar de ett nytt koncepthotell för den sportsugne: Magic Life, som ska finnas i Turkiet, Tunisien och på Kos. Där ska man bland annat kunna gå på instruktörsledda pass som zumba och spinning men också segla, vindsurfa och testa wakeboard.

Även Solresor och har erbjudanden med träningsresor och Ving samarbetar med gymmet SATS.