Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komikern Marika Carlsson gästar Västerås med sin nya föreställning

24 mars kommer ståuppkomikern Marika Carlsson att besöka Konserthuset med "Jag är Gud"-showen.

Annons

Marika Carlssons turné kommer att bli 11 stopp lång, med start på Lund Stadsteater den 2 februari och turnéavslut på Örebro Konserthus den 8 april.

Standupföreställningen”Jag är Gud” hade premiär i Stockholm för bara några veckor sedan. Föreställningen har hyllats av både publik och kritiker. I "Jag är Gud" gör Marika med humor och värme upp med sin egna kristna uppväxt – och ifrågasätter Pingstkyrkan men även alla andra religioners dubbelmoral.

Hon vill få publiken att skratta med och genom humorprismat ta upp de viktiga frågorna kring vår egen tro, både på religion och på samhället.

Marika Carlsson i sin nya föreställning

Marika Carlsson har förklarat att hon själva ända sedan hon var barn levt i ständig rädsla för Gud och kyrkans dömande blickar. För bara några år sedan kom hon ut som lesbisk efter att hon i 20 år levt i förnekelse till sin egna sexuella läggning. Hon har berättat att hon alltid trott att homosexualitet var fel, men upptäckte en dag att hon var kär i en kvinna – "och vem har rätt att bestämma över vem man ska älska?".

Marika Carlsson, är en homosexuell svart kvinna i dagens samhälle, har länge tampats med fördomar och diskriminering och dessa erfarenheter har resulterat i föreställningen "Jag är Gud".

Annons