Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet bör vara försiktigare med orden

Annons

Polisväsnedet brakar ihop, enligt skribenten som bemöter ett inlägg av Fagerstas kommunalråd Marino Wallsten (S).

Signaturen Peter och undertecknad har blivit betraktade som nättroll av kommunalrådet Marino Wallsten (24/3), vad det nu innebär. Istället för att betrakta de 20 procent av svenska folket som nazister, så bör nog kommunalrådet undersöka varför SD får så många röster.

Sjukvården saknar resurser, polisväsendet brakar ihop, gamla blir rånade och misshandlade, i storstäderna så törs inte folk gå ut om kvällarna, ungdomsgäng styr hela kvarter i storstäderna och bränner bilar med mera. Poliser på landsbygden sänds till storstäderna för att hjälpa till och inträffar brott och stölder här i trakten så får man ett papper, "Brott kan ej styrkas". Rikspolischefen (S) sitter kvar trots stark kritik. Gör något för era höga löner istället för att kritisera dem som vill ha ändring. Signaturen Slas skrev i DN för flera år sedan: Det går åt h-vete alldeles för långsamt, och jag är benägen att hålla med.

Jag vet inte vad kommunalrådet känner till om nazismen, men jag är född på trettiotalet och växt upp under den tid då Hitler styrde i Europa. Jag har personligen besökt Hitlers utrotningsläger Belsen-Belsen, Dachau och Auschwitz samt Warszawas ghetto, så jag vet vad nazism är för något, och kommunalrådet bör nog vara lite försiktigare med orden, innan han kallar 20 procent av svenska folket som röstat i demokratiska val för nazister. Diktatorn Erdogan i Turkiet har förklarat hela Europa nazistiskt, så kommunalrådet är tydligen i gott sällskap.

Då jag även är stämplad som rasist av kommunalrådet, så vill jag framhålla att jag har svårt att förstå vad judarna gjort för illa. Jag kan berätta att vid första världskrigets slut så gick en 17-årig polsk jude, Mendel Rothenberg, från Köping mot Bergslagen med ett knyte på axeln med lite tyg i, som han sålde efter vägen. Han stannade till i Karmansbo och blev vän med Skogby-Kalle Karlsson och körde timmer med häst på vintern och samtidigt så sålde han tyger i stugorna. Så småningom så fick han ihop till en egen häst och utökade försäljningsverksamheten. När han dog så hade han fyra stycken ekiperingsaffärer i Köping, Kolsva, Riddarhyttan och Surahammar. Rothenberg låg aldrig samhället till last, utan var en duktig affärsman och företagare. Det var aldrig tal om att blåsa staten på pengar, och inte heller var det tal om att skriva falska intyg för att få lura staten, som din meningsfrände Mona Sahlin.

Jag tror nog inte att det är så illa ment av kommunalrådet att kalla folk för rasister/nazister men tyvärr så förstår han inte bättre.

Bengt Södersten, Bysala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons