Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommuner, kyrkor och länsstyrelsen flaggar på halv stång

Under lördagen kommer kommuner i Västmanland och andra län att flagga på halv stång för att visa offren vid gårdagens attack i Stockholm stöd.

Annons

– Stockholm och Sverige har drabbats av ett avskyvärt dåd. Det är en attack mot det öppna samhället. Våra tankar går till de drabbade och närmast anhöriga, säger Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande i Västerås, en av de kommuner som redan tidigt på lördagsmorgonen aviserat att man kommer att flagga på halv stång.I Västerås flaggade också länsstyrelsen på halv stång, liksom Västerås slott.Utanför Domkyrkan flaggades också på halv stång.

Kyrkor kommer också att hållas öppna på många håll. I Västerås domkyrka hålls klockan 12 en samling med ljuständning och musik med anledning av dåden, under ledning av biskop Mikael Mogren.

Kommunernas hemsidor hänvisar till Krisinformation.se där samlad information finns. Inte bara om terrordådet, utan också om hur man söker hjälp och stöd.

Sedan fredagseftermiddagen har polisen i Västmanland funnits på plats ute där folk rör sig – järnvägsstationer, köpcentrum, centrala delar av städer och orter – i större utsträckning än normalt.

På samma sätt har en ökad polisiär närvaro synts på städer och orter i övriga Sverige.

När detta skrivs är det inte offentliggjort vilken hemort de avlidna och skadade har. Skulle någons hemort visa sig vara en västmanländsk kommun kommer den kommunen att dra igång särskilda insatser, exempelvis en Posom-grupp för krishantering.

Läs det senaste om terrordådet här .

Annons