Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla vernissager på Galleri Astley i helgen

Galleri Astley bjuder på två vernissager i Grafikrummet på söndagen, skultptören Eva Larsson och teckningar av Uttersbergsboende Linda Nordenström.

Annons

Eva Larsson, konstnär

Eva Larsson visar ett antal installationer i Grafikrummet bestående av i huvudsak kvinnofigurer i rakubränd stengodslera och brons. Den uråldriga japanska bränningsmetoden raku ger skiftningar och krackeleringar i objektens glaserade ytor. Metoden skänker objekten en stark karaktär och en känsla av skörhet i uttrycket.

– Jag attraheras av utmaningarna med den svårbemästrade rakutekniken, som låter naturen, elementen och slumpen vara medaktörer i skapandeprocessen, säger Eva Larsson

Lina Nordenström, ställer ut teckningar och grafik under "Skrufsens natur". Skrufs är "små oredor som funnit sin form"

– Skrufsen är tidlösa, men in i mina bilder kom de i början av 90-talet och har sen dess poppat upp lite då och då – alltid oväntat.

Skrufsdans av Lina Nordenström.

Lina Nordenström beskriver det med att hon ofta gör en yvig gest tvärs över pappret och "en plump tar till flykten. När plumpen tillförs en rörelse, en viljeyttring; då övergår plumpen lätt i ett skrufs. I samma stund blir gesten kropp, linjen volym."

– Skrufsens historia i mitt liv är svårfångad, men i grund och botten handlar den om min relation till naturen. Vår flytt till Uttersberg 2009 har inneburit att jag har lärt känna skogen, på ett annat sätt än jag tidigare har gjort, säger Lina Nordenström.

Annons