Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Konstskolans elever ställer ut på VLT – redaktionen blir galleri under lördagens konstrunda

På lördag äger ett konsthistoriskt skeende rum i Västerås då 30 olika butiker, restauranger och hotell under en dag blir utställningsplatser för konst. På Västerås Citysamverkans initiativ har Västerås centrums första konstrunda anordnas tillsammans med VLT och Västerås Konsthall.
Även VLT blir ett galleri när elever från Västerås Konstskola ställer ut på redaktionen.

Under dagen ställer konstnärer ut sina verk på olika butiker, restauranger och hotell i Västerås centrum, även VLT blir en utställningsplats. Mellan klockan 15 och 17 visas fyra unga konstnärer sin konst på VLT:s redaktion. Det finns plats för 40 konstintresserade att komma och ta del av elevernas verk och få ett smakprov på framtidens bildkonst. Principen först till kvarn gäller.

Det blir mingel kring konstverken och VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius kommer inför besökarna att intervjua Anna Eilert, konstnär och lärare på Västerås Konstskola samt de fyra eleverna Leo Määttä, Jenny Överfors, Elin Berner-Wik och Inti Segura.