Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpa eller sälja fritidshus? Här är boendeekonomens bästa tips!

Statistiken talar sitt tydliga språk – fritidshusen i Västmanland fortsätter att vara populära, enligt en undersökning gjord av SBAB.

Annons

Röd stuga med vita knutar, ett fritidsboende i Surahammar som var till försäljning för två år sedan.

Marknaden för sommarstugor i Västmanland fortsätter att blomstra. Under maj månad låg 105 fritidshus till försäljning, och de flesta stugorna var sålda redan efter 14 dagar.

– Många efterfrågar ett enskilt läge, stor tomt och närhet till vatten. På bara ett år har priserna stigit med 11 procent, säger boendeekonomen Claudia Wörmann.

Går du i planer på att sälja ser det ljust ut. Men det finns ett par saker som är bra att tänka på.

– Tokrenovera inte, utan sälj stugan i befintligt skick. Det är inte alla som vill köpa färdigrenoverade fritidshus, många vill ha egna renoveringsprojekt under sommaren. Stressa heller inte på försäljningen, ofta har varken säljaren eller köparen speciellt bråttom, säger boendeekonomen.

Är du däremot på jakt efter det perfekta smultronstället finns det andra råd att följa. Claudia Wörmann tipsar om att försöka bortse från det charmiga torpet och lägga mer fokus på området. Vad passar dig? Naturnära, många eller få grannar eller kanske bra grusvägar. Tänk också igenom hur långt du är villig att åka, vilka säsonger du kommer att tillbringa i huset och om du har ett renoveringsintresse eller bara vill slappa i stugan.

Annons