Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närgången varg har åter synts till i Kolsva: "Gick runt oberörd"

Flera personer ska på torsdagen ha blivit vittnen till en närgången varg i Kolsva som rört sig i tätorten.
– Jag gick efter den och skrek och viftade med armarna, den bara stannade upp och tittade på mig sedan gick den vidare oberörd, säger Marjut Lehtimäki som fångade djuret på bild.

Annons

Den här bilden togs på torsdagsmorgonen i Kolsva.

Tidigare i veckan kom beskedet att jakten på den närgångna vargen som synts till i Kolsva låg nere eftersom vargen inte setts till på över en vecka. På torsdagen fick Länsstyrelsen flera rapporter om att man sett till den närgångna vargen igen.

En av dem som blev vittne till vargen var Marjut Lehtimäki.

– Jag hade nyss gått in med hunden och sprang ut igen när jag hörde skrik att vargen var utanför. Vargen kom från Renstigen och gick in på grannens tomt mittemot på Järvstigen. Vargen rundade huset och gick vidare, förmodligen till Mosstigen eftersom den observerades där i samma veva, säger hon.

Läs mer: Aggressiv varg morrade åt 11-åring i Kolsva – jagas fortfarande

Marjut Lehtimäki har sett vargen förut.

– Den har inte synts till på ett tag så jag trodde den var skjuten. Jag är inte rädd för den men jag tycker att den ska vara i skogen och inte gå runt oberörd i samhället, säger Marjut som har rapporterat sin observation och skickat bilder till Länsstyrelsen.

En person som sett till den närgångna vargen tidigare i sommar är Joakim Nyman. Han lyckades fånga djuret på bild den 15 juli.

– Jag trodde först att det var en stor hund, sen såg jag att det var en varg och då blev jag chockad. Det syntes på pälsen och storleken att det inte var en hund, säger han.

Vargen har tidigare synts till i området. Den här bilden togs den 15 juli av  Joakim Nyman i Kolsva.

Efter veckans observationer har Länsstyrelsen gjort nya försök till att skjuta vargen, enligt SVT Västmanland. Det har man dock ännu inte lyckats med. Skyddsjakten pågår till den 15 augusti, det är oklart vad som händer om vargen inte är skjuten innan dess. Ett möjligt scenario är att jakten förlängs enligt Länsstyrelsen.

Läs mer: Varg i Kolsva igen: "Flera såg den med en katt i munnen"

Har du också sett vargen? Har du bild eller film? Tipsa oss!

Annons