Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortare arbetstid för personal i hemtjänsten i Norberg

Annons

Kortare arbetstid ska ge bättre möjlighet til återhämtning, skriver S och V i Norberg.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har lagt ett gemensamt förslag att i Norberg införa arbetstidsförkortning inom hemtjänsten. Detta innebär att normalarbetstiden för heltid blir 6,5 timmar/dag med bibehållen lön. Idag ser vi stora behov av att höja kvalitén inom hemtjänsten både för brukarna och personalen. Många äldre upplever att personalen är stressad och personalomsättningen är hög. Det behöver vi ändra på!

Syftet är att ge personalen bättre förutsättningar att ge våra äldre den omvårdnad och det stöd de behöver. Vårt förslag kommer att skapa mer tid för återhämtning och på så sätt skapa en tryggare arbetsmiljö både för medarbetare och brukare.

Vi har höga förväntningar på att de äldre ska uppleva en högre kvalitet i den hjälp de får från hemtjänsten och att antalet personer som de träffar under en vecka ska minska. Vi förväntar oss också en lägre personalomsättning och kraftigt sjunkande sjuktal.

Våra två partier vill erbjuda norbergarna en så bra välfärd som möjligt. I flera år har vi kämpat med snäva ekonomiska ramar men nu kan vi göra flera viktiga satsningar. Detta tack vare att regeringen tillsammans med Vänsterpartiet har höjt statsbidragen till kommunsektorn.

Arbetstidsförkortning inom hemtjänsten är en stor satsning i vår budget och det blir ett försök under tre år som ska utvärderas. Men vi är övertygade om att det är en riktig satsning.

Lisa Bäckman, Vänsterpartiet Norberg

Annika Hedberg Roth , Socialdemokraterna Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons