Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kris" i FAIK – nu agerar Jokiniemi

Förlusten mot Nor blev droppen för Fagersta AIK:s ordförande Keijo Jokiniemi. Nu menar han att det är kris i laget.
– Något måste vi göra, säger han.

Annons
FAIK:s ordförande Keijo Jokiniemi har fått nog av alla förluster.

En förlust mot de andra topplagen i serien kan accepteras, enligt Fagersta AIK:s ordförande Keijo Jokiniemi.

Men inte mot ett bottenlag som Nor IK. Och inte minst på det sättet FAIK förlorade på. Under den andra halvan av matchen tog Nor över och förde spelet. Tre snabba mål i den andra perioden sänkte hemmalaget.

Nu har Jokiniemi fått nog.

– Något måste vi göra. Vad det blir vet jag inte ännu. Jag måste ta det med sportkommittén, säger Keijo Jokiniemi och fortsätter:

– Den här matchen (mot Nor) måste vi bara vinna.

Skulle du säga att det är kris i laget nu?– Ja, det är det.

Det Jokiniemi bland annat saknade i förlusten mot Nor var ett tidigare agerande från coacherna. Alltför sent hände något för att försöka ändra matchbilden.

– Tränaren måste agera. Han kan inte bara rulla på.

Så när tänker du agera?– Det måste hända nu. Absolut senast till uppehållet. Vi får titta över både spelar- och tränarsidan, säger Jokiniemi.

Men att prata om en kris i FAIK vill inte alla göra. När tränaren Mattias Karlsson får frågan om det är kris väntar han länge med sitt svar. Men till slut säger han:

– Nej, det kan jag inte tycka att det är. Kris är det inte. Men det är klart, vi har just nu skador på nyckelspelare. Det märks.

Hur är självförtroendet bland spelarna, tror du?– Jag har frågat om de känner sig sega, men det är inget sådant. Jag vet inte vad jag kan säga om självförtroendet. Men det är för dålig inställning på många håll. Alla måste göra det bättre.

Annons