Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot bristande skyltning för turister

Turistinformationen i Norberg är för dålig, det menar Torbjörn Norgren som nu vill se en förbättring i organisationen samt en förändring i den politiska inställningen.

Annons
Kritisk. Torbjörn Norgren vill att Norbergs kommun ska satsa mer på turistinformationen. Kommunen ska nu utreda vad som kan göras bättre. Elisabeth Pettersson (S), ordförande i kultur-, idrotts- och fritidsutskottet, har haft möte med privatpersoner som har idéer kring utvecklingen av turismnäringen. Kontakten kommer att fortsätta under hösten.

- Turister kan missa mycket, de kanske kommer hit och fikar men det finns så mycket mer att se. Frågan är hur många som hittar till Blå grottan, graffitiväggen eller Digerkälla. Det finns ingen information om hur de ska hitta dit, säger Torbjörn Norgren.

Han vill se en bättre skyltning till de olika besöksmålen samt till turistinformationen på torget.

– Den politiska inställningen har varit katastrof, säger Torbjörn och hänvisar bland annat till de insändare om turistinformationen som tidigare publicerats i tidningen.

– De har varit så negativa mot turisterna. Att de ska klara sig själva och läsa informationen på internet. Den yngre generationen kanske läser på där, men många åker kanske och fikar och vill se sig omkring efteråt och behöver information.

Att frågan om en förbättring av turistinformationen nu lyfts till kommunledningen anser Torbjörn är en bra början.

– Det behöver organiseras på ett bättre sätt. Jag tycker inte att det är riktigt bra, men det viktiga är att de är inne på linjen och vill förändra.

– Men jag är inte bara negativ, de tavlor som sitter på torget är riktigt bra. Det är ett exempel på var de gjort ett bra arbete.

Förbättring av turistinformationen är en fråga som har lyfts till högsta politiska nivå i Norberg.

– Den centrala kommunledningen anser att det finns en klar förbättringspotential och har gett ledningskontoret i uppdrag att ta fram förslag på hur vi kan förbättra arbetet med information och marknadsföring inom turism. Det ska redovisas under hösten, säger kommunalrådet Åsa Eriksson (S).

Hon tycker inte att politikerna varit negativa till turister. Däremot konstaterar hon att lagstadgade verksamheter har prioriterats framför turismen, på grund av att kommunen haft lite med pengar.

Ordföranden i kultur-, idrotts- och fritidsutskottet, Elisabeth Pettersson (S), håller med om att det finns utrymme för förbättringar:

– Vi skulle gärna ha en bemannad turistbyrå. En personlig kontakt för att få folk att stanna kvar här är väldigt bra. Men det är en kostnadsfråga, säger hon.

Texten har uppdaterats.

Annons