Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritiken är orättvis

Norberg. Jag är en av dem som har haft svårt att ta mig in på arbetsmarknaden på grund av av olika hinder, viket jag inte gillar att göra reklam för egentligen. Men den här kritiken som finns mot Dialogkraft (insändare 1/11) är helt vansinnig. Man kan inte kritisera ett företag där cheferna jobbar halvt ihjäl sig för att hitta arbete och uppdrag åt sina anställda och inte bara det, utan anpassar våra arbeten för varje enskilt behov som finns hos de anställda.

Kan ni gnälliga småföretagare erbjuda oss samma förutsättningar på era företag? Jag tvivlar på det.

Jag är väl medveten att mycket av kritiken var riktad till kommunen men som boende i Norberg hör man ju en del av det skvallret som går så detta riktar sig till alla er som har en åsikt om Dialogkraft över huvudtaget. Här har vi ett företag som bryr sig om individen och inte bara ser pengar framför ögonen.

Så slösa inte mina chefers energi med den här sortens barnslig kritik, som dessutom inte är baserad på någon som helst fakta utan enbart felaktig information. För utan Dialogkraft finns det ingen framtid för sådana som mig och många andra.

Jag skulle också hålla mig anonym om jag skrev sådan där goja, så det var ju i alla fall smart gjort.

För att då inflika med lite fakta har jag fått reda på följande:

• Avtalet med Kultur och fritid gjordes efter en offentlig upphandling där alla ni andra också hade möjlighet att lägga anbud.

• Dialogkraft har många praktikanter eftersom behovet hos Arbetsförmedlingen och socialtjänsten varit stort. Av de som kommit till Dialogkraft har cirka 90 procent anställts.

• Ungefär hälften av våra anställda har av olika skäl haft svårt att komma in på arbetsmarknaden oavsett hög- eller lågkonjunktur. De har därför olika typer av anställningsstöd i början av sin anställning. Enligt socialförvaltningen har kommunen sparat runt en miljon per år på att vi anställt just dem eftersom många av dessa varit långvarigt försörjningsstödsberoende.

• Samma regler för LAS och annat gäller för våra anställda som för alla andra, med undantag för UVA och SAS.

Victoria Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel