Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kritiken mot Engelbrektsloppet obefintlig – hittills 

Dåligt väder, dåliga spår och en annorlunda bansträckning. Trots det får Engelbrektsloppets ledning bara positiv kritik efter skidfesten i Norberg.

Förutsättningarna var allt annat än goda inför Engelbrektsloppet förra helgen. Man hade gjort ett varvlopp i stället för att ha en enda lång slinga, vilket i sin tur skulle leda till otroligt uppkörda spår. Men när ledningen nu summerar skidfesten är det bara tummen upp – hittills.

– Vi har fått väldigt mycket positiv kritik, både på byn och via telefon, mejl och Facebook. Jag tror inte att vi har någon som har klagat. Dåliga spår förstod de att det skulle vara. I stället har de berömt oss för det otroliga arbete vi har lagt ner, säger ordföranden Sven Bergman.

Redan i tisdags, när ledningen träffades, började man planera för nästa års lopp. Då ska man förhoppningsvis vara tillbaka på den ordinarie sträckan.

– Vi håller på med vissa förändringar. Vad kan jag inte avslöja än. Men det som fungerade mindre bra har vi börjat diskutera. Det här var lite extremt eftersom det blev ett kort varvlopp. Det ställde till en del bekymmer som vi hoppas slippa nästa år.

Kan ni växa ytterligare?– Ja, det räknar vi med om vi får rätt bansträckning. Vi hoppas kunna köra det vanliga loppet, varvloppet var inte alls bra, säger Bergman.