Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krogar rustar för matkrig i sommar

Striden om matgästerna tätnar när sommarkvällarna närmar sig. De lokala krögarna är redo för utmaningen.

Anders Lindström, numera pensionerad, har jobbat som krögare i Fagersta i många år. 1977 var han med och startade Hotellet i Västanfors och sedan har det rullat på. Han tror att det finns förutsättningar för alla uteserveringar i Fagersta i år, förutsatt att inte sommaren regnar bort, men att det kan vara tufft för någon ytterligare att ge sig in i fighten om middagsgäster i sommar.

– Det tror jag skulle vara jättesvårt, säger Anders Lindström, även om han saknar en kvällsrestaurang med uteservering i Fagerstas centrum.

– Konkurrensen är alltid tuff. Men det är fler som är ute och rör på sig under sommaren.

Fler som vill ut i solen när det är varmt, säger Hamnkrogens delägare Richard Hearne.

Fredrik Lugnet, delägare i Eskilns camping är inte orolig över att det ska bli få gäster för restaurangerna att samsas om i sommar.

– Vi får se vad tiden utvisar. Men vi har en badstrand, säger Fredrik Lugnet om vilket som är campingens ess i rockärmen.

Brukshotellet har testat att locka matgäster på olika vis. Nu satsar restaurangen på tapas- och cocktailkvällar.

– Vi vill att det ska vara lite exklusivt. Tapas har inte funnits i Fagersta tidigare vad jag vet, så det är lite nytt, säger Henrik Pettersson, restaurangchef på Brukshotellet.

Men han väntar sig att det kan bli hård konkurrens om sommarens hungriga gäster.

– Jag tror att framför allt Hamnkrogen har ett läge som inte vi har. Men vi satsar inte så mycket på festen, utan mer på maten, säger Henrik Pettersson.

Götis ägare George Toma tror inte att konkurrensen blir för tuff i sommar.

– Jag tror att marknaden räcker för oss alla. Ju fler det finns att välja på, desto bättre, säger han.

Det absolut bästa utgångsläget tror han att Hamnkrogen har i sommar.

– Där är det alltid bra med folk när det är fint väder, säger han.

Hans hälsning till Fagerstaborna är att gå ut och äta i stan i stället för att åka i väg och han har också ett råd till hur krögarna ska få ortsborna att stanna:

– Det ska vara lätta rätter och prisvärda grejer. Man ska kunna få en maträtt för runt 100 kronor, mer tror jag inte att man kan begära, säger han om de lokala matvanorna.