Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulinariska resor med Masterchef

Matresor har blivit allt mer populära - liksom
matlagningsprogrammen på tv. Nu finns en lyxig kombination av de
två fenomenen.

Kockarna från programmet Masterchef har suktat både en och annan tv-tittare med sina kulinariska konster. Och nu finns en möjlighet att se deras matlagning på nära håll. Masterchef lanserar matresor, med kockarna som ciceroner. Resorna varar från fem till femton dagar, och går till exempelvis Amalfikusten, Vietnam, Marocko och Thailand.

Deltagarna får då lära sig laga mat av proffsen, och samtidigt upptäcka resmålets lokala matkultur på djupet.  

Nio kockar

Sammanlagt ska man kunna välja bland nio av de deltagande kockarna. Där finns exempelvis vinnaren från 2010, Dhruv Baker, och 2013 års finalist Larkin Cen. Keri Moss som vann 2012 ska ta med resenärerna till Marocko.

- Jag älskar att göra tagine - jag älskar kryddorna -  och jag är inte så dålig på att laga den rätten. Jag har aldrig varit i Marocko förut så det kommer att bli underbart att utforska marknaderna och kryddorna, och att arbeta med en expert från landet, säger hon till Daily Mail.

Resorna genomförs i samarbete med resebyrån Cox and Kings och startar i mars 2014.

-Att upptäcka den lokala maten är ett av glädjeämnena med att resa, och att göra det med likasinnade entusiaster, guidade av kulinariska experter, är en perfekt anledning för att vidga sina resehorisonter, säger direktören Peter Kerkar.

Läs mer på: www.mastercheftravel.com