Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adriana Claims börjar ta plats

De fick lovord efter en förstaplats i musiktävlingen Livekarusellen Västmanland 2012 och gjorde gig efter gig. Men så blev det tyst ett tag från Adriana Claims. Så hur ser läget ut? FP hörde sig för.

Annons

De var fyra unga musiktörstande killar från Norberg, Avesta och Fagersta, med en dröm om att få stå på scen och underhålla. Med rätt attityd fann de sin stil i genren metalcore. 2011 grundade Marcus Wiik, Mathias Guss, Linus Korpi och Gustav Jonsson bandet Adriana Claims. Kort därpå hoppade gitarristen Andreas Carlsson på och allt kändes rätt.

– Vi har känt från början att det här är verkligen det vi vill göra. Stå på scen och synas, säger Marcus Wiik, sångare i bandet.

De sökte till Studiefrämjandets musiktävling Livekarusellen år 2012, där de överlägset tog hem första pris.

– Vi fick högsta poäng från alla de sex domarna i juryn. Där och då kände vi hur jäkla kul det är att uppträda, säger Marcus Wiik.

De repade på all ledig tid, tog varje spelning som en chans att utvecklas och nå bredare publik.

– Vi ville mer och bestämde oss för att skapa nytt material, säger Marcus Wiik.

Det resulterade i fem låtar, låtar som skulle få folk att veta vilka Adriana Claims är.

Efter en tur till en producent i Stockholm var debut-ep:n Within a Second to a Lifetime, ett faktum. Sedan sommaren 2013 finns samtliga av deras låtar på Spotify och Itunes samt även på fysiska kopior av ep:n.

De har nött och slitit hårt i replokalen och på de små scenerna under tre år.

– Vi ville någonting mer, vi ville inte låta som alla andra och visste att det krävdes så sjukt mycket för att kunna skapa något med kvalité, något som står ut och något som fångar lyssnarna men även fångar oss själva, säger Marcus Wiik.

Men 2015 har varit ett hårt år för medlemmarna i bandet. Ett helt nytt album är i princip klart och drömmen att ta sig upp på större scener och få uttrycka sig fullt ut, höll på att gå i kras. I april lämnade nämligen trummisen Gustav Jonsson bandet. Men kort därefter ersattes han av Avestabon Alfred Viklund.

– Vi har gått igenom så sjukt mycket tillsammans, så mycket slit och så mycket skit, för första gången någonsin så känns det på riktigt och med allt som vi har på gång bakom ridåerna just nu så är vi redo att satsa allt, säger Marcus Wiik.

Allt slit verkar ha gett resultat. I tisdags så annonserade skivbolaget Burning Heart records att Adriana Claims kommer att medverka på en samlingsplatta, Burn all the Small Towns vol III, med deras låt Opposite to Flawless.

– Det är riktigt kul! Och vi har väldigt mycket på gång, som vi tyvärr inte vågar säga något om just nu, mer än att nästa år så kommer det att släppas en ”bomb”. Det blir storslaget, säger Adriana Claims sångare Marcus Wiik.

Mer läsning

Annons