Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albin spelar i Fagersta i kväll

Sommarens succéhit ”Din soldat” gjorde 24-årige Albin Johnsén rikskänd. Framgångarna öppnade upp dörren till både Allsång på Skansen och Sommarkrysset. I kväll, fredag, spelar han på Brukshotellet i Fagersta.

Annons
Din soldat. Singeln blev en av sommarens stora hits, spelades flitigt på radion och har sålt dubbel platina. Men Albin Johnsén försöker ta allt med ro: ”Det är en låt som blivit stor, skitkul, men det betyder inget nästa år. Jag är stolt över låtens respons, men jag har ju fortfarande saker att bevisa”, säger han.

– Jag har varit ute på turné i tre månader nu och är inne i det. Det är alltid roligt att komma till nya ställen. Jag förväntar mig inget annat att det ska bli roligt, säger Albin Johnsén om kvällens spelning på Brukshotellet.

Låten ”Din soldat” har hittills närmast inneburit en raketkarriär för honom.

– Det är nästan aldrig det händer, att en låt från en helt oetablerad artist blir så stor så snabbt. Det har verkligen varit 0-100, säger han.

Har du hunnit landa nu?

– Jag har landat mer i det, men det är fortfarande mycket nya intryck. Jag försöker bara hänga med så mycket som möjligt.

När samspelet med publiken är bra är framträdande på scen det absolut bästa som finns, menar Albin Johnsén.

– När publiken hänger med i låtarna, stämningen är bra mellan artisten och publiken, och man ger varandra energi, då är det den största kicken i världen.

Framöver väntar över 30 höstspelningar, en ny singel och EP-skiva och mycket tid utan familjen.

– Ibland känns det lite trist att vara borta så mycket men jag trivs väldigt bra. Jag är rätt rastlös, så därför känns det inte så jobbigt. Det känns roligt, jag får vara med om så mycket, säger Albin Johnsén.

Mer läsning

Annons