Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Band startar turné i Fagersta

Smash into pieces har spelat i åtta år och är inte nervösa i vanliga fall. Men inför fredagen är det nerver.

Annons
Smash into pieces inleder sin vårturné med att spela i Fagersta på fredag. Jay Smith, kanske mest känd som Idolvinnare, gästar också på Bruks.

På långfredagen spelar svenska hårdrocksbandet Smash into pieces på Bruks. Med sig har de sångaren Jay Smith, för de flesta främst känd som vinnare av Idol för sex år sedan.

Smash into pieces, som bildades för åtta år sedan, släppte nya singeln Merry go round i januari och det nya albumet väntas bli klart till hösten.

– Vi har gått från ganska rockigt sound till att gå mer åt att, hur sjukt det än låter, kombinera rocken med metal och klubbscenen. Det är en naturlig process med tanke på att det är det soundet som är nuförtiden, säger bandets sångare Chris Adam som hoppas att deras nya sound kan ”chocka fansen lite”.

Fredagens spelning, som faktiskt blir bandets premiär under vårturnén, kommer innebära många nya låtar och energi.

– Ja, om det är någonstans som det här bandet och medlemmarna känner sig levande så är det på scenen, säger Chris Adam.

Bandet brukar använda sig av pyroteknik på scenen, vilket publiken också kan vänta sig nu.

Chris Adam utlovar en stor överraskning, ”Det största och tyngsta som bandet gjort rent visuellt”, med världspremiär i Fagersta.

– Vi är ju aldrig nervösa i vanliga fall. Men den här gången är vi lite ”Shit. Det här kommer bli jävligt coolt”, säger Chris Adam.

Annons