Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengtzing lockade till sång på Bruks

Trots att Fagersta inte är någon schlagerstad kom det hyfsat stor publik till Brukshotellet för att se Linda Bengtzing live i fredags.

Annons
Linda Bengtzing lånade mitt under showen en mobil och fotograferade sig med de längst fram i publiken.

Diskjockeyn kör mer svensktopp än vanligt denna afton, där det har hunnit bli lördag innan Bengtzing drar igång sin show, uppbyggd kring de hits hon haft de senaste tio åren.

Om hårdrocken är grabbarnas musik så är schlagern mer tjejernas. Framför scenen står också mest kvinnor och visar sin stora uppskattning.

Många i den till stor del ganska unga publiken kan texterna och sjunger och skrålar med i de välkända låtarna. Framför allt i den som innebar Linda Bengtzings stora genombrott inom popschlagergebitet - Jag ljuger så bra från melodifestivalen 2006.

Showen lyfts ytterligare ett snäpp av ett starkt kompband där gitarristen kunde platsa i vilket svenskt hårdrockband som helst. Det tunga kompet och ypperliga ljudet ger ett extra tryck åt låtarna.

Linda Bengtzing lägger sig vinn om att ha en folklig framtoning. Hon pratar med publiken som om det vore en kompis. Och hon sprudlar av en sångglädje som känns rakt igenom äkta.

- Ja, jag älskar ju att göra det här. Att stå på scenen är det bästa jag vet, säger hon till FP efteråt medan fans vill bli fotograferade med henne. Något som Gullspångs export till den svenska schlagereliten inte har något emot att ställa upp på.

Mer läsning

Annons