Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berättelsen drunknar i ordmassan

Elizabeth GeorgeOanade konsekvenserÖversättning: Hanna Axén och Annika H LöfvendahlNorstedts

Annons

SPÄNNING.  En ung man begår självmord genom att kasta sig utför en klippa. Hans mamma, Caroline Goldacre, försvinner in i en djup sorg. Ännu värre blir det när hennes chef, den framgångsrika författaren Clare Abbot, hittas död.

Det visar sig att Clares död inte är naturlig, i själva verket har hon blivit mördad. Men var det verkligen hon som var det tilltänkta offret?

Parhästarna Barbara Havers och Thomas Lynley tar sig an ett fall där den komplicerade intrigen väver samman en rad familjehemligheter.

Frågan är vem som är offer och vem som är mördare, det finns onekligen en rad möjligheter.

Men riktigt spännande blir det ändå inte. Det är helt enkelt för mycket av allt. Miljöbeskrivningar. Utvikningar. Ord.

Elizabeth George har varit en av mina favoriter i spänningsgenren, med titlar som ”Pappas lilla flicka” och ”Till minne av Edward”.

På senare år har de väl komponerade berättelserna börjat drunkna i den växande ordmassan. ”Oanade konsekvenser” är inget undantag.

Dessutom har hon skruvat åt den sympatiska, men inte helt ortodoxa, Barbara Havers, så att hon börjar bli en parodi på sig själv. Det känns trist. Jag gillade verkligen Havers. Hon förtjänar att tas på allvar, med sitt patos och sitt okomplicerade förhållande till alla yttre attribut.

Mer läsning

Annons