Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantastiskt bra om relationer

Liane MoriartyStora små lögnerÖversättning: Anna StrandbergBonniers

Annons

ROMAN. Madeline är en älskvärd, varm och rolig person. Celeste är vacker, klädd i de senaste märkeskläderna och med det perfekta äktenskapet. I alla fall utåt sett. Jane är ingenting i närheten av de två, i alla fall inte enligt henne själv.

Ändå bestämmer sig Madeline för att ta den nyinflyttade och ensamstående mamman Jane under sina vingar. Alla tre har de stora lögner som de döljer på insidan.

En rad olika händelser leder till slut upp till att sanningarna uppdagas och fasaderna rasar. Vad hände egentligen på balkongen under frågesportskvällen? Var det en tragisk olyckshändelse? Eller fick sanningen till slut bägaren att rinna över helt?

En sak är i alla fall säker – inget är som det ser ut att vara.

”Stora små lögner” beskriver en vuxenvärld med mörka hemligheter, våld, komplicerat föräldraskap och mobbing. Med ett lätt och ledigt språk rör Moriarty vid de tunga ämnena. Samtidigt som författaren har humorn nära till hands ger det ett djup och mörker till berättelsen.

En stor dos humör, djup, värme och vassa insikter bildar en perfekt mix när Moriarty målar upp en både komisk och tragisk bild av ex-män och äkta män, vänner, fiender, tonårsdöttrar och mödrar och uppmålade fasader. Det här är både detaljerat, engagerat, underhållande och alldeles fantastiskt bra.

Mer läsning

Annons