Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insiktsfullt om lesbisk kärlek

Sofia NordinSom om jag vore fantastiskRabén Sjögren

Annons

Från 12 år. En tredje berättarröst får avsluta Sofia Nordins dystopiska trilogi som inleddes med ”En sekund i taget” och som fortsatte med ”Spring så fort du kan”. Hedvig och Ante hette de två tidigare huvudpersonerna, och berättelserna kretsade mycket kring hur man skulle planera för ett fortsatt liv, när allt omkring dem tycks ha dött ut.

Ella är en annan person. Hon tar sig friheter. Tänker mycket på sex. Vill ha sex. Mitt i undergångsstämningen som råder. Hon får det med Ante, om än oskyldigt. Det är också hon som funderar över möjligheterna att träffa andra människor, att inte isolera sig på gården där de nu lyckats bygga upp en säker plats. Nåja, så säker den kan bli i en värld där ingenting längre fungerar.

Nu har hon hört någon sända radiomeddelanden, möjligen från Umeå, och hon känner att hon måste ge sig av. I sällskap på resan får hon Nora, tjejen hon stötte på när hon plockade varor ur en livsmedelsbutik. Det blir en roadtrip, om än ganska långsam. Ganska snart hamnar de nödställda i ett tält, Nora feberdrabbad efter att ha slangat bensin ur en bil.

Mer än en upptäcktsfärd geografiskt blir detta en upptäcktsfärd för Ella

i relationssökande. Om hon lär sig något vet jag inte, men hon är den som med högburet huvud reser sig upp och drar. Hon har tvivlet inom sig, men sätter sig ändå grensle över den tunga motorcykeln. Ella, here i come! Bra och insiktsfullt berättat, inte minst om lesbisk kärlek.

Mer läsning

Annons