Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsviktig underhållning

Katarina WennstamSkymningsflickanBonniers

Annons

SPÄNNING. I ett höghus hörs på nätterna ett ihållande skrik. Molly, tonårsflickan med armarna fulla med ärr, skriker så att det hörs ända in till grannarna.

I samma lägenhetshus bor kommissare Charlotta Lugn, som just nu är sjukskriven efter en tuff tid på polisstationen.

Molly och Charlotta stöter på varandra utanför huset och flickan väcker känslor i Charlotta som blir berörd så till den grad att hon bestämmer sig för att hjälpa henne. Vad är det egentligen som har hänt, och vem ska tro på Mollys historia?

Charlotta Lugn får hjälp av advokaten Shirin Nouri och de bestämmer sig för att försöka ge Molly upprättelse. Det blir till slut en jakt och kamp mot de vuxna som väljer att sätta sig över ungdomar, på ett eller annat sätt.

Katarina Wennstam lyfter upp ett otroligt viktigt, känsloladdat och berörande ämne i den här spänningsromanen. Mollys historia, som inte är ovanlig på något sätt, berör på djupet. Wennstam gör ett utmärkt jobb både med det fiktiva berättandet och verklighetsskildringen, över bland annat det svenska rättsystemet. Trots det tunga ämnet övergrepp som är bokens huvudfokus, och Mollys historia som bitvis gör mig så arg att jag kokar, är det här förvånansvärt lättläst och en riktig bladvändare. Det är en märklig konstellation men det här är en lika livsviktig som underhållande bok.

Mer läsning

Annons