Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mäkta imponerande debut

Anders Börjesson100 sekunderRecito förlag

Annons

SPÄNNING. Redan i inledningen väcks mitt intresse och innan jag vet ordet av så är jag fångad av denna mycket speciella historia.

Huvudpersonen Gabriel är en ung datanörd från London som drömmer om att skapa ett spel som överträffar allt annat. Möjligheten öppnas när han får ärva en stor summa pengar och tillsammans med tre kompisar startar de ett företaget ”IRL-Games”.

Det går framåt och efter två år har man lyckats etablera sig på marknaden, men dessa begåvade killar känner att de har kört fast och det blir ingen fortsatt utveckling av ”superspelet”. Det måste hända något och den som sparkar igång det hela med nya idéer är Gabriel.

De fyra vännerna får i uppdrag att runt om i världen söka efter experter som kan knytas till företaget. Man hittar bland annat en läkare som har specialiserat sig på att göra implantat i hjärnan som leder till att spelet upplevs som verkligt. Men nu inträffar riktigt kusliga saker! Trots att man vet att det är science fiction går det kalla kårar utefter ryggraden.

Jag är mäkta imponerad av Anders Börjessons debut som författare. Det är inte bara det att han är väl bevandrad i datavärlden, han lyckas också att med ett elegant och naturligt språk hålla spänningen uppe till sista sidan.

”100 sekunder” är en bok som lämnar avtryck och jag längtar redan efter Anders Börjessons nästa utgivning.

Ingeborg Ahlander

Mer läsning

Annons