Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seg berättelse som tråkar ut

Katarina BivaldLivet, motorcyklar och andra omöjliga projektForum

Annons

ROMAN. Förlaget utlovar en ”Feelgood –roman” av bästa slag men istället fungerar den som ett effektivt sömnmedel. Redan efter första kapitlet är jag ganska uttråkad.

Handlingen utspelar sig i den lilla orten Skogahammar där den ensamstående mamman Anette Grankvist arbetar som butiksbiträde på Mat-Extra. Det blir en riktig kris när enda dottern Emma flyttar hemifrån och det plötsligt finns väldigt mycket tid över. En gammal dröm ska förverkligas och Anette börjar ta motorcykel-lektioner. Då blir hon kär i körläraren och livet blir genast ganska komplicerat.

Ett annat projekt är att gå med i en kommitté som ska anordna en ”Skogahammardag”. När sen hennes mamma blir dement och hamnar på ett vårdhem så väcks Anettes dåliga samvete till liv.

Visst finns det humoristiska inslag men de är allt för få och berättelsen segar sig fram i snigelfart. Men det finns undantag. Kapitlet som handlar om relationen mellan mamman och Anette är väldigt klarsynt. Det är både lite sorgset och ömsint beskrivet. Precis så som livet kan kännas ibland.

Katarina Bivald är född 1983 och hon gjorde en lovande debut 2013 med ”Läsarna i Broken Wheel rekommenderar”. Detta är hennes andra bok och den känns som en parantes i ett författarskap som i framtiden borde kunna bli något mer.

Mer läsning

Annons