Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smärtsamt om dagens samhälle

Louise O´NeillHon bad om detÖversättning: Jessica HallénMassolit förlag

Annons

Drama. 18-åriga Emma O’Donovan har allt, hon är ung, populär och den snyggaste tjejen i småstaden Ballinatoom. Här är hon drottningen, men en kväll förändras allt.

Efter en fest sprids bilder på Emma över hela internet. Plötsligt har alla sett, och alla pratar - en naken Emma i ett rum med ett gäng killar.

Själv minns hon ingenting från festen. Men att inte minnas är inte ett alternativ i dagens samhälle - internet finns där för att påminna och dokumentera minnena. En fest, en kväll och Emmas liv förändras för alltid, nu får hon leva med konsekvenserna och fundera på vad de val som finns är värda.

”Hon bad om det” är en modig bok som tar sig an ett extremt känsligt och högaktuellt ämne. Det väcker inte bara åsikter kring övergrepp och kvinnosyn, utan boken visar också upp de mörka sidorna med internet och sociala medier. Det här är en extremt viktig bok om såväl våldtäktskultur och sexism i ett modernt samhälle.

Den här boken väcker inte bara tankar, utan även känslor där ilska är ett ledord. Det gör ont att läsa.

”Hon bad om det” är både smart, verklighetstrogen och extremt känslosam.

Slutet var verkligt och trovärdigt, även om ni bör förbereda er på att det smärtar att se svart på vitt hur samhället ser ut i dag. Det här är inte en bok man glömmer i första taget.

Mer läsning

Annons