Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tröttsamt hurtfriskt tonläge

Catharina Ingelman-SundbergRån och inga visorForum

Annons

MYSDECKARE. En kriminalroman där en pensionärsliga är huvudaktör hör inte till vanligheterna.

Nu kommer den tredje fristående boken ”Rån och inga visor” av Catharina Ingelman- Sundberg. De tidigare böckerna i serien ”Kaffe med rån”(2012) och ”Låna är silver, råna är guld”( 2014) har gjort succé både i Sverige och utomlands.

Pensionärsligan består av några ovanligt pigga och smarta personer i åldrarna 77 -82 år. De drivs av en vilja att göra livet gladare för gamla och fattiga. Då behövs det pengar!

79-åriga Märtha är den drivande i gänget och med hjälp av en sopbil länsar man en bank. Kontanterna blir starten till en hälsorestaurang med speeddejting och dans för pensionärer. Men det finns mer att hämta bland skattesmitarna och miljardärerna i Saint – Tropez.

Catharina Ingelman – Sundberg har arbetat som journalist på Svenska Dagbladet och har också gjort sig känd för sina populärvetenskapliga böcker.

”Rån och inga visor” är lättsam och underhållande men det är något som fattas. Karaktärerna är ytliga och blir inte helt trovärdiga. Jag köper inte att festande och hålligång med hög musik långt in på småtimmarna är särskilt kul i 80-årsåldern. Det blir också ett slags hurtfriskt tonläge som i längden känns tröttsamt. Nu har pensionärsligan gjort sitt med hedern i behåll. Men det gäller att sluta medan tid är.

Mer läsning

Annons