Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Total revansch för Norbergsdansaren: ”Vi har laddat så länge”

Hip hop-gruppen Individualz från Dansverkstaden i Västerås slog till med ett SM-guld i helgen. En av medlemmarna är Julia Ylikauppila från Norberg och det blev en riktigt skön revansch eftersom gruppen kom sist 2015, efter manfall på grund av sjukdom.

Annons

– Det är vårt första SM-guld och det känns jättestort. Visatsade på ett guld redan förra SM, men då vart vår gruppmedlem Axel (Carlsson)sjuk dagen innan, säger gruppens skapare Lovisa Nittler, som kommer från Sala.

Hon fortsätter.

– Vi var jätteladdade så det var riktigt skönt att få revansch i år.

Se SM-vinnarna från gruppen Individualz, bestående av Elvira Johansson, Axel Carlsson, Alida Nore, Felizia Stefansson, Julia Ylikauppila (från Norberg) och Olivia Palmgren ta emot guldmedaljerna och sjunga nationalsången:

Men innan tävlingen var det total nervositet, berättar Nittler. Framförallt då deras klass var en av de sista tävlingsgrupperna för dagen. Men väl på dansgolvet släppte nervositeten.

– Efter tävlingsrundan ligger alla och dör för att vi har tagit i så himla mycket. Vi har laddat så länge, så vi använde alla krafter som fanns. Så mycket adrenalin, det är en häftig känsla.

Läs också: Tre VM-guld till Västerås

Gruppen Individualz har dansat ihop i flera år, men på grund av stor åldersskillnad fick Lovisa Nittler kliva av under ett par år. Förra året återförenades de när hela gruppen gick upp i vuxenklassen och nu tävlar de tillsammans i A-klassen i SM, det vill säga den högsta klassen i Sverige.

– Man måste ta sig upp till A-klassen för att få tävla omSvenska Mästartiteln, förklarar Nittler.

Under SM-tävlingen hade Västeråsgruppen otur, gruppen var först ut i startfältet och eftersom låten man dansar till är hemlig fick motståndarna ett försprång.

– De får ju stå och lyssna på låten medan vi dansar och vi hade ingen aning om vilken låt det skulle bli innan. Men det gick ju bra ändå,säger Nittler och skrattar.

Nu har ni nått ert mål, har ni nya mål?

– VI har inte pratat om det än. Men jag tror vi vill ranka oss till EM och VM 2017. Det skulle vara kul att se hur vi ligger till internationellt.

Mer läsning