Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Götis renoverar ända in i kaklet

Restaurangen är sedan länge fullbokad och gourmetmenyn är bestämd. I morgon anländer årets första matgäster till ett nyrenoverat Götis. – Det ska kännas som att komma hem till sitt eget vardagsrum, säger Jonas Fredsvik, en av ägarna och tillika kökschef.

Annons
Ordning i kaoset. En av ägarna av Götis, Jonas Fredsvik, här i samtal med Jörgen Kalliga från Bergslagens Mattleasing, som är en av alla hantverkare och entreprenörer som dragit sitt strå till renoveringen.

Lokala hantverkare och elektriker sprang in och ut genom entrédörren under onsdagsförmiddagen.

– Det har verkligen gått i ett och tiden är nu knapp. Men det börjar närma sig ordning, sa Jonas Fredsvik till tidningen i onsdags.

Redan i foajén möts man av förnyelse där en pampig röd sidentapet drar ögonen till sig.

I restaurangen har väggarna tapetseras i varma nyanser, klinkergolvet är utbytt mot ekgolv och det finns sittplatser för både matgäster och fåtöljer perfekta för den som vill ta en paus från vardagliga bestyr.

– Vi har valt varma färger och bekväm inredning för att få till den här vardagsrumskänslan. Hit ska man kunna komma även om man bara väljer att ta sig en kaffe, säger Jonas Fredsvik.

På måndag börjar även Götis att servera lunch på vardagar.

– Det blir så kallad lunchtallrik, alltså ingen buffé, säger Jonas Fredsvik.

Några av matplatserna på Götis.
Susanne Johansson på Adenskogs färghandel har hjälpt till med att välja tapet och färg. Här syns en fototapet föreställande en massa böcker, i den blivande loungedelen.

Mer läsning

Annons