Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han fixar julen på Bruks

Melodifestivallegenden Jan Johansen kommer att tillbringa fyra helger i rad i Fagersta. Anledningen är att han är huvudakt i en långlöpande julshow.

Annons
Artisten Jan Johansen är en av huvudakterna i en julshow som löper över fyra veckor i Fagersta.

Sedan genombrottet i Melodifestivalen 1995 har artisten Jan Johansen varit en aktiv artist när det kommer till diverse musikevenemang. Nu är han aktuell med nya singeln ”Ghost inside”, något som inte gör tillvaron lugnare för den folkkäre artisten.

Fram till januari är Jan Johansens schema fullbokat. Från och med i kväll och några helger framåt befinner han sig i Fagersta.

Hallå Janne! Hur känner du inför att vara i Fagersta så mycket?

– Det ska bli kul. Jag har ju varit där en gång tidigare, när jag medverkade i hårdrocksmässan tillsammans med Lena Martinsson och kyrkans band. Det var riktigt, riktigt kul.

Vad fick du för intryck av Fagersta den gången?

– Att det är en rockig kommun, det gillar jag. Jag trodde inte att Ozzy Osbourne och Deep Purple kunde fungera i en kyrka, men det var med stor fascination som jag märkte att det gjorde det.

Hann du se något av staden?

– Inte mycket, men jag träffade många trevliga människor. Vi får se om jag hinner se mer den här gången.

Julshowen som Jan Johansen ska medverka i är en uppsättning som löper över fyra helger på Fagersta Brukshotell i samband med julbordet. Trots det obligatoriska jultemat är det rockmusiken som får artisten att gå i gång.

– Jag gillar ju rock, och jag har hört att Fagerstaborna också gör det. Så det kommer vi att leverera. Jag har ju med mig kyrkans rockband den här gången också vilket känns riktigt bra.

Kommer dina egna låtar att vara med i showen?

– Ja. Det blir en blandning av mina låtar, rocklåtar och några jullåtar, en gång om året är det okej att köra dom.

Förutom Jan Johansen kommer showgruppen Three D, bestående av tre färgstarka tjejer, leverera underhållning till Fagerstapubliken.

Vad har du för planer för din vistelse? Blir det enbart jobb?

– Det blir mest jobb eftersom att jag bara kommer att vara där helger när det är show. Har jag ledig tid så, jag vet inte. Har du några tips på saker att se i Fagersta?

Hur mycket Jan Johansen kommer att hinna se är dock tveksamt då hans schema är intensivt. Under veckodagarna kommer han att pendla mellan platser i hela Sverige, bland annat Lysekil och Småland.

– Jag har shower och framträdanden i kyrkor under december, så det blir intensiva veckor framöver. Jag kommer fara och flänga.

Ingen julefrid för dig i december alltså?

– Nej ingen julefrid alls. Den infinner sig någon gång i januari, säger Jan Johansen och skrattar.

Mer läsning

Annons