Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Horisonter – en högtflygande upplevelse på teatern

Nu är det premiär för ”Horisonter” på Västmanlands Teater. Det är en cirkus-, musik- och dansföreställning som testar gränser.

Annons

Allt började med en ballongfärd över Västerås. Ensemblen samlades och for tidigt på morgonen upp över staden.

– Det är en otrolig upplevelse. Man kan inte riktigt styra ballongen hur man vill, utan måste testa sig fram och följa luftströmmarna. Färden slutade med att vi landade på en liten gräsplätt utanför ett dagis. Det var en märklig sak för oss, men jag kan tänka mig att det var ännu märkligare för barnen att se hur en stor ballong plötsligt landade utanför dagisgrinden, säger regissören Olle Strandberg.

Akrobaten Imogen Huzel hänger högt.

Ballongfärden är en inspiration och utgångspunkt för ”Horisonter” handlar om att testa sina gränser och våga gå sin egen väg.

– Vi utforskar det okända och nya perspektiv på tillvaron. Föreställningen har inget narrativ på det viset, men kretsar kring ett band som kallar sig Horisonter.

Föreställningen handlar om bandet Horisonter.

Musiken är skriven av teaterns egen kompositör Andreas Kullberg och Olle Strandberg beskriver den som mörk och progressiv. All musik utgår från en gammal tramporgel från 1920-talet som Anderas Kullberg utvinner olika ljud ur och ger det en modern skrud.

– Ingenting är förinspelat, all musik framförs live under föreställningen, säger Olle Strandberg.

Han har bakgrund som jonglör och akrobat, men arbetar sedan flera år tillbaka som en av två regissörer på Cirkus Cirkör och har uppmärksammats för trilogin ”Undermän”, ”Underart” och ”Under”. Den sista föreställningen har premiär nästa år och kommer att spelas på Västmanlands Teater.

Regissören Olle Strandberg vid den tramporgel som spelar en huvudroll i

”Horisonter” riktar sig främst till en högstadiepublik och ungdomar från hela länet får möjlighet att se den.

– Jag minns hur det var på högstadiet och jag är mångt och mycket samma person i dag som jag var då, även om jag har mer livserfarenhet. Högstadietiden är en period då det händer mycket om man förändras. Jag hoppas att de som ser ”Horisonter” får med sig en känsla av att vilja och våga pröva nya saker och utforska vem man är.

Akrobaten Imogen Huzel och dansaren Tarek Halaby i

I ensemblen ser vi dansarna Tarek Halaby och Hanna Strandberg, akrobaten Imogen Huzel och Andreas Kullberg, som spelar musiken i föreställningen.

"Horisonter" visas fram till den den 8 januari.

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

---------------------------------------

Nu har Bbl/AT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare– och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera Bbl/AT:s nya apphär.

---------------------------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nyaapp här.

---------------------------------------

Nu har SA:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera SA:s nyaapp här.

Mer läsning

Annons