Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstfest med Daniel Adams-Ray

1 200 kvadratmeter partytält med utomhusscen, husdj:s och artisten Daniel Adams-Ray. Lördag kväll är det dags för Bruks årliga Höstfest.

Annons
Henrik Pettersson, hotell manager på Brukshotellet, berättar att de i år satsar på ett stort tält där Daniel Adams-Ray uppträder med band och två dj:s med olika typer av musik.

För fjärde året i ordningen är det åter igen dags för Bruks höstfest, Höstfesten. Tidigare har partyt legat på två dagar men nu är det nerbantat till en dag.

– Vi hade gärna haft tvådagars, men det krockar med en företagsfest på fredagen, säger Brukshotellets hotell manager Henrik Pettersson.

I stället har de satsat på att försöka få in någonting för alla åldrar under en och samma dag.

– Det är inte helt lätt att hitta en artist som passar alla så därför satsar vi på ett stort tält (1 200 kvadratmeter) där Daniel Adams-Ray uppträder med band, sen kommer det att vara två dj:s som lirar olika typer av musik. En kör mycket housemusik och en annan är duktig på lite äldre musik. Hoppas det gör att fler tar sig ut, säger Henrik Pettersson.

Daniel Adams-Ray slog igenom för 14 år sedan, då i rapduon Snook. Tillsammans med dåvarande bandmedlemmen Oskar Linnros släpptes två album innan de 2007 valde att lägga Snook på is och satsa på solokarriärer.

Adams-Ray har efter det hunnit med två soloalbum, startat ett eget klädmärke samt kammat hem ett Sverigemästerskap i freestylerap.

I skrivande stund befinner sig Daniel på Grekland för att lägga vardagsbestyr åt sidan och i stället koncentrera sig helt på låtskriveri.

– Det är ett bra knep att åka i väg såhär. Med en synt, dator och mic. Synd att jag inte kom på det lite tidigare i min karriär, säger Daniel Adams-Ray genom en knackig telefonlinje.

Men Fagerstagiget vill han inte missa. Och minns förra spelningen, då med Snook för typ 10 år sedan, som väldigt kul. ”Rock´n´roll-stämning” som han utrycker sig.

– Jag flyger till Sverige enbart för spelningen. Sen flyger jag tillbaka och fortsätter skriva, säger han.

Du verkar ha många strängar på din lyra. Vad gillar du mest? Vad får dig att dra på smilbanden?

– Att springa. Men rent jobbmässigt så gillar jag att kombinera form och toner. Använda kreativitet i såväl musik som inom design. Som en modevisning är mycket mer än bara kläderna. Jag jobbar mycket med att få in ljus och ljud. Att skapa en helhet i de avtryck man vill ge, säger han.

För fyra år sedan kom Daniel Adams-Rays första soloalbum, Svart, vitt och allt däremellan. Låtarna Dum av dig och Gubben i lådan, har spelats flitigt i etern.

Vilken låt är du 100 procent nöjd med?

– Den låten har jag inte skrivit än. Och den dagen jag gör det, om jag gör det, lär jag sluta. Då finns det inte så mycket mer att ge. Då är målet nått, säger han.

Daniel Adams-Ray kommer uppträda tillsammans med välkända musiker inom hiphop-Sverige.

Daniel Adams-Ray har bland annat vunnit priset ”Årets rappare” på Grammisgalan. Lördag kväll gästar han Fagersta och Bruks.
Annons