Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals knuttar samlar kort i helgen

På lördag kommer ljudet av mullrande motorcykelmotorer att höras utmed vägarna när Poker run går av stapeln.

Annons

Poker run börjar bli en tradition för alla motorcykelåkare i trakten. Evenemanget började som ett samarbete mellan motorcykelföreningarna Odendisa MC och Galtholmen MC i Avesta för några år sedan och har sedan dess arrangerats varje sommar.

– Det brukar vara omkring 150 till 200 startande beroende på vädret, det är ganska väderberoende när man åker motorcykel men det ser lovande ut, säger Anders Olsson som är ordförande i Galtholmen mc.

Evenemanget pågår under hela lördagen då deltagarna åker en förutbestämd sträcka på omkring 16 mil och samlar på sig spelkort vid olika stopp. Vid slutet av dagen slår man sig ner vid pokerbordet och spela med den pokerhand man fått ihop.

För den som själv inte åker motorcykel finns möjligheten att komma och titta på de olika stoppen längs med sträckan, som vid Kärrgruveparken i Norberg, men också vid start- och målgången vid Västerfärnebos idrottsplats Svedboäng.

– Alla är hjärtligt välkomna att titta även om man inte åker MC, säger Anders Olsson som har förhoppningar om en riktigt trevlig dag.

– Vi hoppas på fint väder så klart, och så glada människor och mycket folk.

Annons