Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska Västmanland bli ett centrum för bildkonst? –Regionpolitikerna debatterar konstens framtid i länet

Inför valet samlas regionpolitikerna för att diskutera bildkonstens situation och framtid i Västmanland.
Nu blir det konstpolitisk debatt på Karlsgatan 2 i Västerås. VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius modererar debatten där också publiken får ställa sina frågor till politikerna.

Annons

I juni debatterade Västerås kommunpolitiker till en debatt om konstlivets utveckling i Västerås och nu är det dags att lyfta frågorna till länsnivå när regionens kulturpolitiker debatterar. En rad områden kommer att diskuteras. Vad kan regionen göra för att konstlivet ska frodas i Västmanland? På vilket vis ska konstnärer och gallerister på landsbygden stöttas? Kan bildkonsten bidra till kulturturismen i länet?

Skulpturparken i Ängelsberg är en av Västmanlands stora konstbegivenheter. Foto: Jacob Larsson

Debattkvällen är uppdelad i två delar. Först kommer de att frågas ut av moderatorn Erik Jersenius rörande olika frågor och lösningar för att utveckla länets konstscen samt debattera mot varandra. I den andra delen släpps publiken in att ställa frågor till politikerna.

VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius modererar debatten på Karlsgatan 2.

Det är Nätverk för konstaktörer i Västerås som arrangerar debatten. Nätverket består av bland andra Västers konstmuseum, Konstnärernas riksorganisation (KRO), Konstfrämjandet och Västerås konstnärsförening.

Debatten börjar klockan 18 tisdagen 28 augusti i Hörsalen på Karlsgatan 2. Platserna är begränsade så var där i god tid!

Mer läsning

Annons