Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllad författare dras till Norberg

Författaren och kolumnisten Patrik Lundberg besöker Norberg för att prata om sina böcker och om prestationsångesten eter studenten.

Annons
Patrik Lundberg är aktuell med

I år firar Folkets hus 40 år. Det firas med en rad olika aktiviteter under november. Bland annat ett besök av Patrik Lundberg, känd som vass kolumnist på Aftonbladet och aktuell med boken ”Onanisterna”.

Hej Patrik! Vad drar dig till Norberg?

– Min koppling till Norberg är att jag känner författaren Mats Strandberg vars böcker jag gillar väldigt mycket. De har fått mig att vilja se miljöerna där.

Vad har du för bild av Norberg?

– Jag har en positiv bild av hela Bergslagen. Jag vill se Kärrgruvan, det är liksom ”helig mark”.

Även om Patrik vill hinna se Bergslagen så är den huvudsakliga anledningen till besöket att göra ett framträdande på Norbergs bibliotek. Under november pågår evenemanget Novembernyanser, och på torsdag ska Patrik prata inför publik.

Nya boken ”Onanisterna” gavs ut i september i år och har redan blivit kritikerrosad.

Hur mycket i boken är fiktion och hur mycket handlar om dig?

– Det är inga verkliga händelser i boken men jag har upplevt sammanhanget, känslan av att ta studenten och bli kvar på en liten ort.

Novembernyanser

Året var 1974, Folkets hus i Norberg invigdes med ett pompöst firande. 40 år senare är byggnaden en mötesplats för olika åldrar, generationer och nationaliteter. För att uppmärksamma byggnadens betydelse arrangerar Norbergs kommun tillsammans med flera andra ett firande som pågår flera dagar i november.

Exempel på aktiviteter är familjeföreställningen Esters Varieté med Teater FENIX. Samt låtskrivarkonserter med elever från Bergslagens Folkhögskola.

Källa: www.norberg.se

Annons