Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Komplext porträtt av en beundrad man – Pär Fagerström har sett påskens dokumentär om PG Gyllenhammar

Sveriges mest beundrade man, men också självmedveten, arrogant och långsint.
Pär Fagerström har sett den tvådelade dokumentären om P G Gyllenhammar som sänds på SVT i påsk.

Annons

PG Gyllenhammar var VD i AB Volvo 1971-1983 och bolagets styrelseordförande 1983-1993. I SVT-dokumentären tecknas den svenska toppchefens grandiosa uppgång och fall.
"Grynet har ringt."

En eftermiddag i mitten av 70-talet klev statsminister Olof Palme in i mitt rum (jag var då hans pressekreterare), han tände en cigarett, och sade: "Grynet har ringt."

"Grynet" var lika med Pehr Gustaf Gyllenhammar, Volvo-chefen vars farfar drev en kvarn i Göteborg och gjorde havregryn som blev en jättesuccé i 1900-talets början. Med Gyllenhammars gryn gick det att koka havregröt på tre minuter, mot annars en timme. Dessutom såldes de i praktiska fyrkantiga kartonger, i stället för i säckar.

Kristina Hedbergs SvT-dokumentär i två delar om och med P G Gyllenhammar är lika nödvändig att se som Maud Nycanders Palme- och Schein-filmer, för den som vill påminna sig 70-, 80- och 90-talens Sverige. Skillnaden mot Nycanders filmer är att här framträder huvudpersonen i levande livet. Och som han framträder! Självmedvetet, "jag var en sådan som angav tonen, en stämgaffel". Populistiskt, "har alltid gillat folket på golvet, ärliga, raka människor". Arrogant, "vad har dom åstadkommit sedan jag lämnade? Sålt en massa saker!" Långsint, "dom illojala killarna tjafsar", "en svekfull jävel".

Nio år i rad på 80-talet var P G Gyllenhammar Sveriges mest beundrade man, enligt Sifo. Endast på kvinnosidan fanns någon med liknande meriter, Astrid Lindgren.

Farfars djärvhet och blick för nya och oprövade lösningar hade uppenbarligen gått i arv

Skälen till populariteten var många: Volvos framgångar, hans tidiga betoning av bilsäkerhet och miljö, de goda relationerna med facket och fabriksgolvet, de dramatiska affärerna där även de misslyckade kunde hamna på pluskontot i publikens ögon. Farfars djärvhet och blick för nya och oprövade lösningar hade uppenbarligen gått i arv

Och så var, och är, han så medial-genial.Medan wallenbergarna, som Gyllenhammar då och då kolliderade med, ville "verka men inte synas" agerade Gyllenhammar tvärtom: öppet, synligt - och ibland utan verkan.

MER FRÅN KULTUR: Idéhistoriker – Kristna kvinnor bär också slöja

Kristina Hedberg har gjort en dokumentär i två delar om Pehr G. Gyllenhammar, Volvodirektören som kallades Kejsaren men blev PG med svenska folket.

Det avtal som skulle skapa "Volvo SvenskNorsk AB" men som föll, är främsta exemplet. Både Norges och Sveriges regeringar bejakade idén om norskt statligt delägande i Volvo, i utbyte mot rätt att exploatera en dittills outforskad del av norsk kontinentalsockel. Men Wallenberg satte krokben, projektet föll. Hade det klaffat skulle Volvo, med Gyllenhammars ord, "blivit ointagligt", fältet visade sig nämligen innehålla olja värd 700 miljarder.

Palme återgav för mig Gyllenhammars klagan: Volvo hade hamnat i ett hopplöst läge, de anställdas löner hade på mindre än två år stigit med 40 procent.

Ärendet när "Grynet" ringde Olof Palme den där dagen är ett annat exempel på misslyckande, men då för bägge två. Palme återgav för mig Gyllenhammars klagan: Volvo hade hamnat i ett hopplöst läge, de anställdas löner hade på mindre än två år stigit med 40 procent. Här var det alltså fråga om både misslyckad ekonomisk politik och en kollaps i arbetsgivarrollen.

P G Gyllenhammar hade ambitionen att inta den ledande, tongivande rollen i svenskt näringsliv. Så blev det inte. I stället blev det den wallenbergska lådans vassaste kniv, Curt Nicolin, som kom att forma alltmer av dagordningen, från 80-tal och framåt.

Men det var så nära, så nära att P G skulle ha tagit kommandot över hela wallenbergeriet! Hur nära? Se programmen!

Dokumentär: Sveriges mest beundrade man

En film av Kristina Hedberg

Del ett: SVT 1 20.00 13 april

Del två: SVT 1 20.00 17 april

LÄS MER: Kulturens serie Motorlandet - om bilen och identiteten

Mer läsning

Annons