Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstnär ställer ut på hemmaplan

Abrahamsgården gästas i september av konstnären Adam Hedin.

Annons
Abrahamsgården. ”I Abrahamsgården känner jag en trygghet och man känner mycket folk. Man känner nästan igen luften också”, säger Adam Hedin som är aktuell med en ny utställning. Foto: Cassandra Grönlund

Med start på lördag kan Adam Hedins konstverk beskådas. Hans pappa är född och uppvuxen i Fagersta där Adam Hedin är döpt. Adam Hedin har ställt ut förr i hemmatrakterna och i år blir det måleri, grafik och skulptur.

– Man vill ju hela tiden ha nyproducerat och att man blir bättre och bättre. Man vill ju vidare hela tiden, säger Adam Hedin.

Han tecknar mycket fågelmotiv. Men han jobbar även en hel del med skulptur.

– Det blir en del materialmöten. Man testar ju gränser. Till exemepel järn och glas. Det blir ett spännande möte med det extremsköra glaset och det hårda järnet, säger Adam Hedin.

Han bor numera på Öland, men han tycker om att komma hem.

– Så fort jag kommer till Västmanland så känns det som att jag är på hemmaplan. I Abrahamsgården så känner man ju en trygghet och man känner mycket folk. Man känner nästan igen luften också. Det är väl alltid speciellt att komma på hembesök.

Utställningen sker tillsammans med Betina Huber som gör konstglas och unika lampor. De har ställt ut en hel del tillsammans tidigare. Utställningen pågår mellan från lördag fram till 20 september.

Mer läsning

Annons