Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungliga konsthögskolan expanderar

Kungliga konsthögskolan i Stockholm ska inhysa sin nya plattform för rörlig bild, foto och ljud i Mindepartementets lokaler på Skeppsholmen.

Annons

Kungliga konsthögskolan i Stockholm flyttar sin nya plattform för rörlig bild, foto och ljud till Mindepartementets lokaler.

Det står klart efter samtal med Mindepartementet, som i förra veckan meddelade att verksamheten med den fotografiska konsthallen Mindepartementet Art and Photography som varit inhyst i lokalerna upphör av ”privata skäl”.

”Jag är väldigt glad över att vi så fort har hittat en lösning som gör att vi snabbt kan komma i gång med vår verksamhet där. Det här kommer bli en viktig plats för att driva utvecklingen inom rörlig bild, foto och ljud”, säger Sara Arrhenius, rektor för Kungliga konsthögskolan, i ett pressmeddelande.Flytten till Mindepartementet beräknas vara klar i jul.

Anna Eriksson och Estelle af Malmborg som tidigare drev Mindepartementet Art and Photography kommer att ägna sig åt att arbeta med förlaget Art and Theory Publishing samt egna projekt.

Annons