Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda Lampenius till Skinnskatteberg

Violinisten Linda Lampenius kommer på i dag till Skinnskattebergs kyrka för att uppträda. Det blir kronan på verket av ett stjärnspäckat år.

Annons
Violinisten Linda Lampenius uppträder i Skinnskattebergs kyrka i kväll.

Det ser ut att bli fullsatt i Skinnskattebergs kyrka på söndag. Konserten samarrangeras av Finskt förvaltningsområde och kyrkan.

– Jag tror det kommer att bli fint och en bra kväll. Det är viktigt att ha biljett. Det är gratis och man hämtar dem i kommunhuset. Vad jag förstår är det redan en kölista, säger kyrkoherde Hans Eric Johansson.

Kommunerna inom Finskt förvaltningsområde har samarbetat kring artister under året. Hittills har Skinnskatteberg fått besök av Arja Saijonmaa och Mark Levengood.

– Det är jätteroligt och spännande att få hit en så stor stjärna till julkonserten, säger Nettan Roth, samordnare Finskt Förvaltningsområde.

– Vi har haft väldigt bra artister här i år i samarbete med Finskt förvaltningsområde och nu avslutar vi med Linda Lampenius så det är jätteroligt, fortsätter Nettan.

Idén om en jul- och adventskonsert kom till på ett spånarmöte och Nettan Roth tyckte att det skulle vara kul om Linda Lampenius kom och spelade.

Samtidigt uppmärksammades det att det första dokumenterade luciafirandet i Svenska kyrkan inträffade i Skinnskatteberg 1820.

– Så det var lite roligt att det blev lucia just den dagen, säger Nettan Roth.

Annons