Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livnär sig som filmkompositör i LA

Som en av endast 20 studenter från hela världen antogs Norbergstjejen Isabelle Engman till den prestigefyllda utbildningen i Kalifornien Scoring for Motion Pictures and Television. I dag arbetar hon som kompositör i Los Angeles och gör samarbeten med några av branschens allra största.

Annons
31-åriga Isabelle Engman från Norberg bor sedan ett par år i Los Angeles där hon arbetar som kompositör inom film- och musikbranschen.

Hårt slit i skolbänken och många timmar vid pianot har det tagit Norbergstjejen Isabelle Engman att nå drömmen att arbeta med sin stora passion, filmkomponerande.

På resan har hon bland annat hunnit med att assistera kompositören Uno Helmersson, som varit en del av Johan Söderqvists filmteam för Oscarsnominerade Kon Tiki och Hämnden samt den dansk-svenska succéserien Bron.

– Jag har också arbetat på egna projekt med stor framgång, som tagit sig till bland annat Cannes Film Festival, Stockholms- och Göteborg Film Festival, säger Isabelle Engman.

Nyligen mottog hon Västmanlands Kulturstipendium inom musik, som ett stöd för hennes fortsatta verksamhet och etablering.

Under de senaste åren i Los Angeles har Isabelle hittills haft tillfällen att personligen få möta och göra studiobesök hos etablerade filmkompositörer som James Newton Howard (The Hunger Games), John Powell (How to Train Your Dragon), Joseph Trapanese (Oblivion).

– Jag har haft möjlighet att arbeta med Hollywoods mest anlitade musiker, samarbetat med olika studios, såsom spelat in en 65-mannaorkester på East West Stage, Warner Brother Studios. Vilket var en helt otrolig upplevelse, att höra sin musik man suttit och skrivit på kammaren komma till liv, i ett så pass stort format.

Isabelles cv är minst sagt välfyllt och fortsätter att fyllas på från dag till dag.

Hon har haft äran att assistera och blivit lärd av Garry Schyman, internationellt erkänd videospelskompositör, bland hans arbete finns Bioshock, Dantes Inferno, Shadows of Mordor med mera.

– Garry har betytt otroligt mycket i min utveckling inom just spelmusikområdet. Även om jag brinner för att göra musik till film såväl videospel, har jag på senaste sysslat mest med spelprojekt.

Senast gjorde Isabelle musik till ett fitness-spel för Microsoft-Xbox i samarbete med FitLife Productions.

– Jag etablerar mig nu på den amerikanska marknaden, men fortfarande aktiv på hemmaplan, vilket jag anser viktigt framför allt då den svenska spelmarknaden är på en sådan framfart.

I vår påbörjar Isabelle två webbserier i samarbete med History Channel och Makers Studio samt Adaptive Studios.

Annons