Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på Jons nya singel

2011 släppte Jon Magnusson The streets where I was born, sin första skiva med sex hyllningslåtar till sin hemstad Fagersta. Nu är han aktuell med singeln Psalm för syndare.

Annons
Jon Magnusson i sin lilla musikstudio hemma i Bagarmossen.

Det var 2007 som Jon Magnusson lämnade tryggheten i Fagersta för sociologistudier i huvudstaden. I Stockholm har han bott sedan dess och arbetar i dag som socialsekreterare på Tyresö.

– Jag trivs väldigt bra och får min Fagersta-dos när jag träffar andra hemifrån som flyttat hit, säger Jon Magnusson.

Musik har funnits i Jons liv sedan barnsben och variationen är stor. Även språk och böcker är av stort intresse.

– Det är fascinerade med språk och det är det som inspirerar mig till att skriva låtar och musik. Att blanda gammelsvenska med inslag av folkmusik och punk gillar jag. Men sedan lyssnar jag på allt möjligt och läser mycket litteratur där jag också finner inspiration till att göra låtar, säger han.

Nyligen gick Jon ner i arbetstid för att kunna ägna sig mer åt låtskrivandet och musikskapandet.

– Jag har en liten hemmastudio. Inget märkvärdigt men det funkar för mig, säger Jon.

Senaste singeln och videon spelade han in just där. Han la gitarr, bas, keyboard och sång själv. Sedan skickade han låten till Kanada för mastring och mixning, samt skivomslag.

– Melodin är faktiskt från psalmen Härlig är jorden. En fin melodi och fin text, men som jag gärna ville testa att göra till min egen i upptempo.

Låten finns att lyssna på Spotify och på Youtube. Där finner man även tidigare alster från Jon Magnusson. Bland annat låten Fagersta som är samlad på skivan The streets where I was born.

Mer läsning

Annons