Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Millencolin prioriterar gig i Fagersta

De är ett av Sveriges stora namn utåt. Mellan världsturnéerna gör de nu endast fem efterlängtade hemmastopp. En av platserna de valt är Mikisklubben i Fagersta.

Annons
Millencolin känner sig alltid lite extra nervösa inför sina svenska fans. ”Man vill att det ska bli så bra som möjligt, så det är alltid lite extra nervöst. Vi längtar efter att få spela i Fagersta igen”.

Senaste Sverigespelningen innan de begav sig ut på både Europaturné och nu sist turné i Sydamerika, var just i Fagersta. Platsen var Eskiln under festivalen Rock med livstid.

– Det blir inte allt för mycket spelningar i Sverige, tyvärr. För vi gillar så klart det. Det är lite extra att få spela hemma. Och just Fagersta har vi goda band med och vi gillar att spela där, säger gitarristen Mathias Färm.

Millencolin släppte i våras albumet True Brew, en platta som de själva har producerat och känner sig mer än nöjda med. Den tionde i ordningen.

Känns det som att True Brew kan vara i samma klass som Pennybridge Pioneers, vilken ni har lyckats turnera på i över tio år?

– Det är alltid svårt att köra nya låtar i början. Folk vill att man kör sånt som de har hört. Men absolut hoppas och tror vi att skivan har potential. Men man kanske får ge det ett par spelningar, säger han.

I kväll, fredag, intar Millencolin scenen på Mikisklubben på Götis. Vilket de har längtat efter.

– Det ska bli grymt. Vi kommer röja på och hoppas att folket kommer att trivas. Det blir gamla låtar men självklart nytt från senaste plattan, säger han.

I morgon, lördag, väntar den sista Sverigespelningen på den rådande Europaturnén. Då befinner sig Millencolin i Sälen.

Magnus Larnhed, manager:– Millen har under olika musikaliska faser snickrat ihop en hög med favoriter. Men eftersom ”there can be only one” - så blir, var och är svaret på frågan naturligtvis Mr Clean. Har allt man behöver och är skejtpunkens svar på Blitzkrieg Bop.
Daniel Haeggström, producent:– Kemp, från plattan Home from Home. För att den har ganska tydliga släktskap med The Hives låt Hate to say I told you so. Och att det är ”flanger” på virveln i breaket. Fattar ni? Nä. Tänkte väl det.
Anders Löwgren, backlinetekniker: – Bullion, för att den sammanfattar Millencolins sound och för att den har betytt så otroligt mycket för mina ungdomsår och Sveriges skejtscen.
Annons