Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möljanveckan för det 24:e året i följd

Folkfesten Möljan började som en liten byfest till att med åren vara en tradition för tiotusentals besökare. På söndag är det invigning.

Annons

Invigningen är som skrivet på söndag, men redan i morgon kväll smygstartar arrangörerna med att bjuda in till spelmansträff i lilla Moren.

Efter invigningen blir det en försmak av kvällens konsert med Erik Winqvist, känd för sina Ted Gärdestad-tolkningar. Han får uppbackning av musikerna Anton Bäckman och Henrik Ivarsson.

Måndagen innebär en hel del skoj för de yngre barnen med utklädnadstävling, barnteater och trollerishow.

Under konceptet ”Ni väljer Vi spelar” framför Södra Dalarnas låtrio folkmusik på måndagskvällen i Capellet.

– Det blir en fullspäckad vecka som vanligt och vi satsar hårt, säger arrangören Anders Jansson och berättar att de redan nu förbereder sig för 25-årsjubileumet nästa år.

Tisdagen omfattar bland annat konstutställning och karamellbjudning. Designen Sara von Ehrenheim visar upp skor gjorda av fiskskinn, som tydligen är en gammal vikingatradition.

Resten av Möljanveckan omfattar bland annat traktorcruising (som introducerades förra året), bakluckeloppis, kyrkbåtsrodd, knallemarknad, musikquiz och det stora dragplåstret: Arja Saijonmaa. Hon kommer framföra en blandad kompott av allt från Evert Taube till Mikis Theodorakis och platsen för sommarkonserten är Capellet.

Annons