Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facket ser positivt på att Dag Celsing får gå

Arbetsmiljöombudet hoppas att beslutet att tillsätta en ny chef för Västmanlandsmusiken kommer att innebära en nödvändig nystart.

Annons

Det var i går som vlt.se kunde avslöja att Dag Celsing kommer inte att få fortsätta som direktör för Västmanlandsmusiken.

Dag Celsing,  direktör för Västmanlandsmusiken fram till årsskiftet.

En överenskommelse har träffats som innebär att Celsing får ett avgångsvederlag på 22 månadslöner, ungefär 1,5 miljoner kronor. En ny chef ska nu rekryteras.

Celsing sitter kvar till årsskiftet. Från och med den 1 januari kommer Västmanlandsmusikens kommunikationschef Michael Käck att vara tillförordnad direktör fram till dess att en ny direktör är på plats.

Johan Morén är arbetsmiljöombud på Västerås Sinfonietta. Han anser att en nystart för Sinfoniettan är nödvändig och efterlängtad.

– Spontant är det en gemensam känsla av lättnad som går igenom orkestern och verksamhetens anställda. Det har varit en extremt ansträngande tid och det här är en nödvändig omstart. 30 procent av orkesterns anställda är sjukskrivna eller tjänstlediga på grund av arbetsmiljön, och då är det ett skriande problem, säger Johan Morén till Radio Västmanland.

Mer läsning

Annons