Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikfest ska hjälpa utsatta

Fagersta Bluesförening bjuder in till stor fest för ung som gammal och allt däremellan. Gratiseventet Hela Folkets hus Gungar är en blandad musikalisk färgpalett till förmån för barncancerforskningen.

Annons
Fagersta Bluesförening ordnar lördag 19 mars i samarbete med Folkets hus s en gratis endagarsfestival till förmån för barncancerfonden. På bild syns Egil Nielsen, styrelsemedlem i FBF.

Eigil Nielsen, styrelsemedlem i Fagersta Bluesförening, känner sig pirrig och förväntansfull.

Han har tillsammans med föreningen och i samarbete med Fagersta Folkets hus styrt ihop en stundande musikfestival.

– Det ska bli så jädrans kul och de bokade banden och artisterna är vi mycket nöjda att presentera, säger han.

Totalt är det åtta konstellationer som ska underhålla från stora scenen i Folkets hus biograf.

Musikfestivalen och tillika familjefesten är gratis men arrangörerna hoppas att de besökare som vill och har möjlighet skänker en slant till förmån för barncancerforskningen.

– Det är väl själva essensen till eventet, att kunna bidra med någonting litet till någonting väldigt stort som drabbar många i dag. Att få ett cancerbesked ska ingen behöva drabbas av. Men de som drabbas ska ha möjlighet att få bästa hjälp och det vill vi vara en del av, säger Eigil Nielsen och fortsätter:

– Men självklart ska ingen känna tvång att skänka pengar, så därför är eventet gratis och så får de som vill bidra med pengar. Dagen är till för att ha kul och njuta av all bra musik, säger han.

Dagen kommer inledas med duon Victor Larsen och Ella Engman som med egenskrivna och lånade alster för första gången ska uppträda tillsammans inför publik.

Efter det kliver rockabillygruppen Quints upp på biografscenen. Även den multibegåvande sångfågeln från Norberg, Kerstin Stilling är med på bokningslistan.

– Vi ville samla alla typer av musikstilar och jag anser att vi gjort det, säger Eigil.

I Bluesföreningens lokal, på Folkets hus entréplan, kommer skickliga musiker att visa intresserade besökare hur man spelar bas, gitarr, munspel och trummor.

– De som får provspela och få lite bra tips av bland andra basisten Peter Lindqvist och gitarristen Håkan Willbrand.

För fikasugna kommer Folkets hus att ha servering i form av korv med bröd, smörgåsar, godis och dryck.

– Då det är fri entré så hoppas vi att vi kan få ihop intäkter genom att skramla bössor och att många handlar käk så vi får ihop lite till att skänka till barncancerforskningen, säger Eigil Nielsen.

Om allt går vägen är det mycket möjligt att festivalen blir ett återkommande inslag i Fagerstas kulturliv.

– Absolut! Jag är inte ute efter att återskapa Rockborgen, men musik och tillställningar behövs för att samlas och ha kul. Det är själva tanken med det hela. Ha kul och inte behöva känna att man inte kan komma för att det helgen innan löning, säger han.

För mer information besök Hela Folkets Hus Gungar på Facebook.

Intäkter går till cancerforskning

Lördagen den 19 mars anordnar Fagersta Bluesförening i samarbete med Folkets hus, endagsfestivalen Hela Folkets hus Gungar.

Musikeventet är gratis och anpassat efter mångas tycke och smak.

Intäkterna från fikaförsäljning går oavkortat till barncancerforskning.

Artisterna är: Victor Larsen och Ella Engman, Kerstin Stilling, Rusty Nails, FU*K, Quints, Rory and Gang, The Apollo Creed och Rock- och popkören.

Annons