Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nominerade till bästa akt

Från plinkande i de djupaste av skogar till stora cityarenor och pampiga amerikanska skivbolag, tar nu Crash n Recovery ytterligare ett steg mot toppen. Nu är de nominerade till British CMA Awards för bästa europeiska akt.

Annons
Överrumplade. Linda Engström och Roberth Johansson har blivit erbjudna skivkontrakt och turnerat runt med sin unika musikstil och blir lovordade till höger och vänster.

Knappt två år har gått sedan Crash n Recoverys debutalbum, Post and storm, släpptes. När FP träffade paret och tillika bandets grundare Linda Engström och Roberth Johansson i samband med skivan, hägrade spelningar och bandet lovordades kors och tvärs. Och Crash n Recoverys raketkarriär verkar allt annat än stanna av, snarare tvärtom.

– Alla skivans 13 låtar har spelats runt om i hela världen på radio. Så det känns unikt i sig då det annars kanske brukar vara två till tre låtar som spelas, säger bandets sångerska och låtskrivare Linda Engström.

Nu är de nominerade i kategorin bästa europeiska countryakt på musikgalan Britsh CMA Awards i London. I samma kategori syns Jill Johnsson, Hicks, Rodrigo Haddad och Pete Kennedy.

– Det känns väldigt kul att av fem nominerade i kategorin så är det tre svenska artister, säger Linda Engström.

Under nästan 20 veckor låg deras stora hit Anna Lee bland toppen på European Country Chart Hotdisc Top 40. Och i våras när singeln Minefield släpptes bubblade den snabbt in på samma amerikanska lista och spelades där i över tio veckor.

– Det är nog mycket tack vare den här listan som vi har blivit nominerade till den här galan. För annars vet vi inte. Det är tydligen en juryn som väljer ut vilka som får vara med. Det går inte att nominera sig själv, förklarar Linda Engström.

– De tittar säkert också på hur länge man har spelat och på den tiden utvecklats. Och i vårt fall handlar det om knappt två år. Det känns väldigt kul och en ära att bli nominerad, säger bandets gitarrist och låtskrivare Roberth Johansson.

Crash n Recovery har även hunnit med ett stort gig på countryfestivalen Cambrai i Frankrike. En spelning som franska tv3 livesände och resulterade i att bland annat en tv-kanal i countryns mecka, Nashville, visade den över en timme långa spelningen.

– Att stå på scen är det bästa vi vet. Man går som in i nuet och njuter av musiken. Skulle jag inte ha musik i mitt liv är det som att sluta leva, säger Linda Engström.

Bandet har sedan start varit noga med att inte låta sig påverkas eller på något vis bli en kommersiell produkt.

– Det går inte att göra den musiken som vi gör eller vill om någon skulle tvinga oss att göra det på ett visst sätt. Då försvinner allt som vi står för och vill förmedla med vår musik, säger Linda Engström.

Crash n Recovery arbetar nu med att färdigställa sin andra fullängdare med bland annat singeln Minefied.

Skivan Post the storm finns bland annat tillgänglig på Spotify.

naturälskare. I början av året spelade Crash n Recovery in en musikvideo till singeln Minefield.
Roberth Johansson och Linda Engström finner inspiration och lugn ute i det fria.
Linda Engström är uppväxt i Fagersta. Låten ”Anna Lee” skrev hon till en gammal vän.

Mer läsning

Annons